TALLER

Supercapdesetmana

Dinosaures


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 5 i diumenge 6 de maig de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dissabte 5 i diumenge 6 de maig, de 10 a 20 h

 • Preu:

  Activitats gratuïtes

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Activitats exclusives per a tots els Súpers

  Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Ei, súper! Durant tot el cap de setmana del 5 i el 6 de maig, hem preparat per a tu moltes activitats especials perquè gaudeixis intensament de CosmoCaixa.

No t'oblidis del carnet de súper i podràs gaudir, sense inscripció prèvia (tu i tres acompanyants), durant tot el cap de setmana, de tota la programació habitual de CosmoCaixa (Planetari, Toca, toca!, Creactivity...) i de les activitats especials i exclusives que t'hem preparat sobre els dinosaures.

Vols conèixer la Trix? El Tyrannosaurus rex passa els últims dies a CosmoCaixa.

Aprofita els últims dies que queden d'exposició per poder veure un exemplar únic de Tyrannosaurus rex que un equip holandès va trobar a Montana. Es tracta d'un esquelet molt complet i ben conservat.

L'esquelet fossilitzat de la Trix és excepcionalment complet, se'n conserven més de la meitat dels ossos, fet que el converteix en un dels tres esquelets més complets que s'han descobert mai. I encara resulta més extraordinari que els ossos no s'hagin deformat.

Es tracta d'un exemplar adult, possiblement femella, i un dels més grans que s'han trobat mai.

La Trix va tenir una vida plena d'incidents. Molts dels seus ossos presenten senyals d'infeccions, fractures i altres tipus de lesions. Com interpreten aquestes dades els paleontòlegs? Quan va viure la Trix? Per què està tan ben conservada? Com s'alimentava? La visita a l'exposició et descobrirà aquesta qüestió i moltes altres sobre el fascinant món d'aquests animals gegantins que fa 67 milions d'anys van poblar un món diferent de l'actual.

 

Vols construir dinosaures amb Kapla?

Milers de petits taulons de fusta estan a la teva disposició per muntar un món per a la Trix, el Tyrannosaurus rex que passa els últims dies a CosmoCaixa.

Utilitzant petits taulons de fusta de pi, tots de la mateixa mida i sense punts de fixació, nens, nenes i adults desenvolupareu la capacitat d'organitzar una escena del Cretaci poblada de dinosaures en tres dimensions, i creareu, entre tots, l'estructura efímera que us motivi més. Tot dependrà de les vostres ganes i imaginació.

No et perdis l'oportunitat de conèixer una sessió de DINOKAPLA i de participar-hi activament. Un taller de construcció a gran escala, no competitiu i que estimula l'enginy, la creació i el treball en equip.

 

Vols saber com eren les seves empremtes?

En aquest taller farem de paleontòlegs. Agafarem les eines i reproduirem el procés de fossilització, fent un motlle amb empremtes de dinosaure.

 

No et perdis el Supercapdesetmana més juràssic!


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: