TALLER

Observació astronòmica eclipsi total de Lluna: 27-7

Mira el cel


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Divendres 27 de juliol de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Divendres 27 de juliol, de 20 a 24 h

 • A càrrec de:

  Agrupació Astronòmica ASTER

Pestañas principales

Estem de sort: el divendres 27 de juliol vinent hi haurà un eclipsi total de Lluna, observable des de Barcelona. Des de CosmoCaixa seguirem l'esdeveniment i experts i aficionats ens explicaran tot el que té relació amb aquest fenomen astronòmic. L'ingrés del disc de la Lluna en el con d'ombra de la Terra tindrà lloc a les 20 h 24 min (hora civil), amb la Lluna encara per sota de l'horitzó. La fase de totalitat tindrà lloc entre les 21 h 30 min i les 23 h 12 min, i la de parcialitat es prolongarà fins a les 0 h 19 min del dia 28 de juliol.

Tot i que l'eclipsi es podrà observar a simple vista, mentre duri es podrà observar la Lluna a través de telescopis i veure l'esdeveniment projectat en una pantalla gran. L'eclipsi pràcticament coincideix amb una oposició de Mart molt favorable (Mart i el Sol se situen en punts oposats del cel), i el planeta vermell es veurà lleugerament més gros. Amb l'equip adequat, tot apunta que es podran fer bones seqüències fotogràfiques de tot l'esdeveniment. Una situació immillorable!


Activitats relacionades
  • TALLER

   Observació astronòmica: 11 d'agost

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 11 d'agost de 2018

   T'agradaria gaudir d'una nit astronòmica molt especial? L'11 d'agost podràs observar els Perseids i quatre planetes alineats: Venus, Júpiter, Saturn i Mart.

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: