EXPOSICIÓ

Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Fins el 4 de juny de 2017

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
  Diumenges i festius, d'11 a 14 h

 • Promocions:

  50% de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

 • Preu:

  Quatre euros,
  El preu inclou l'entrada a totes les exposicions
  Menors de 16 anys, entrada gratuïta 

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Visites comentades per a públic general, cada dimarts, a les 18 h, en castellà; cada dissabte, a les 18 h, en català 

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat. 1929-1939 està organitzada per l'Obra Social "la Caixa", el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'exposició se centra en quatre aspectes del treball fotogràfic de Gabriel Casas, un dels fotògrafs del país més importants dels anys trenta.

En primer lloc, la realitat prismàtica del carrer: des d'una cursa d'automòbils en un autòdrom fins a l'enfrontament entre policies i manifestants en una vaga, de la Via Laietana (que en aquella època era un nou centre de la ciutat) als balls més populars de la Barcelona canalla.

L'exposició contempla un dels aspectes precursors de la seva obra: l'atenció cap als desafavorits i els exclosos, els conflictes socials, que va abordar, càmera en mà, per obtenir imatges d'una potència extraordinària.

El tercer apartat connecta la fotografia de Casas amb el moviment internacional de la Nova Visió: espais, objectes, allò que el poeta Josep M. de Sagarra va anomenar "l'ànima de les coses", reflectida en imatges sorprenents i punts de vista inèdits.

I per últim, l'exposició es tanca amb la gent. Casas va ser un mestre del retrat que va reflectir una manera moderna de viure. Homes i dones d'acció, dinàmics, disposats a intervenir en la vida pública, escrivint, competint, treballant o fent política. Lluny, en qualsevol cas, dels retrats estàtics d'estudi, molt populars en aquella època.


En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: